29a edició dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial

Empreses guardonades

Compromís amb l’eficiència Energètica i Sostenibilitat

Patrocinat pel Port de Barcelona

Coca-Cola Europacific Partners

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) és un dels embotelladors més grans de The Coca-Cola Company, amb presència en 31 països i un mercat de 600 milions de consumidors. La seva activitat se centra en la producció i distribució de begudes refrescants, amb un ferm compromís amb la sostenibilitat i l’eficiència energètica. La seva estratègia ‘This is Forward’, llançada el 2017, busca combatre el canvi climàtic amb objectius mediambientals i socials clars.

L’empresa destaca pel seu pla ‘NetZero 2040’, que té com a objectiu assolir emissions netes zero abans del 2040. Des del 2019, ha reduït un 17% les emissions de gasos detecté hivernacle a la planta de Barcelona (3.420 tones de CO₂) i ha disminuït un 25,7% les emissions globals en els darrers cinc anys, gràcies a tecnologies com la il·luminació LED, estalviant més d’11 milions de kWh anuals.

L’eficiència hídrica és una altra de les prioritats de la companyia, amb un estalvi de 122.830 m³ d’aigua a través de projectes d’optimització. A més, ha reduït un 13,9% les emissions associades als proveïdors, que representen el 90% de la seva petjada de carboni, consolidant-se com una empresa líder en sostenibilitat dins del sector.

Avd. Països Catalans, 32, 08950, Esplugues de Llobregat
Web: 
www.coca-cola.com/es/es

Coca-cola

Transformació Digital | Sector Indústria

Patrocinat per Consorci de Barcelona | Zona Franca

COMEXI

Comexi, fundada el 1954 a Girona, és una empresa familiar amb més de 70 anys d’experiència en la fabricació de maquinària per a l’envàs flexible. Actualment, en transició cap a la tercera generació familiar, Comexi destaca per la seva innovació i compromís amb la sostenibilitat i la proximitat al client. Ofereix solucions d’envàs respectuoses amb el medi ambient i amb un enfocament centrat en la comoditat i funcionalitat.

La companyia proporciona serveis integrals que inclouen impressió, laminació, recobriment i automatització, a través del Servei 360°. El seu projecte de transformació digital es fonamenta en la plataforma Comexi Cloud, que optimitza els processos productius dels clients amb serveis d’anàlisi i manteniment predictiu, facilita la gestió de recanvis i l’accés a documentació tècnica actualitzada, augmentant així l’eficiència dels clients. A més, està implementant intel·ligència artificial per millorar l’eficiència de les màquines i anticipar fallades.

Avd. Mas Pins 135, 17457, Riudellots de la Selva
Web: www.comexi.com/es/

Jurat 2024

Transformació Digital | Sector Serveis

Patrocinat per eDiversa Group

MAT GROUP

MAT GROUP™ és una organització multinacional líder en seguretat passiva, indumentària tècnica i comunicació mans lliures amb un ferm compromís amb la innovació tecnològica i un disseny d’avantguarda. La seva missió és oferir solucions innovadores que garanteixin la seguretat i el confort dels clients.

MAT Product & Technology ha implementat SAP a totes les seves filials, unificant el model de dades i centralitzant la gestió comptable. Això ha facilitat la presa de decisions estratègiques amb una visió consolidada i accés immediat a dades financeres, millorant l’eficiència global de la gestió. A més, han automatitzat processos de recursos humans amb eines d’intel·ligència artificial per a la selecció de personal, que compleixen la normativa de protecció de dades.

D’altra banda, la plataforma Wrike ha millorat la gestió de projectes, prioritzant tasques en temps real i augmentant la implicació de l’equip. Pel que fa a infraestructura, la digitalització de la seva pàgina web i altres serveis ha optimitzat la gestió diària, amb una millor planificació de la demanda i una gestió d’estocs més precisa.

Passatge de Marie Curie nº 3 Nau 6 Planta 2 , 08223, Terrassa
Web: www.matgroup.com

Jurat 2024

Comerç Innovador

amb el suport de CCAM Generalitat de Catalunya

Torrons Vicens

Torrons Vicens és una empresa familiar amb una llarga tradició torronera, situada a Agramunt (Lleida), considerada el bressol del torró i la xocolata a la pedra. Fundada el 1775, l’empresa elabora torrons artesans i altres especialitats, mantenint l’essència del seu caràcter emprenedor. Amb el pas del temps, Torrons Vicens ha preservat l’autèntica tradició torronera a través de l’ús de matèries primeres de proximitat garantit la identitat dels seus productes.

La marca compta amb més de 60 botigues, incloent-ne algunes a l’estranger i exporta a la major part dels països del món. Un dels projectes més ambiciosos de Torrons Vicens és el Museu del Torró i la Xocolata, situat a Barcelona, que ofereix una experiència immersiva sobre la cultura gastronòmica del torró, amb exposicions interactives i una zona de degustació.

El Museu del Torró i la Xocolata ha contribuït a consolidar la reputació de la marca, atraient un públic divers i incrementant el nombre de visitants. A través de les noves tecnologies i la formació contínua del personal, Torrons Vicens busca fidelitzar el seu públic i reafirmar el seu compromís amb la tradició, la innovació i la qualitat.

Ctra de Tàrrega, 1, 25310, Agramunt
Web: www.vicens.com

Jurat 2024

Millor jove iniciativa empresarial

Promou: Cercle Cecot de Joves Empresaris amb el patrocini d’Occident

Centres Mercè Torguet

Centres Mercè Torguet respon a una iniciativa creada per Maurici Badia i la seva mare, la psicòloga Mercè Torguet. Amb més de 25 anys d’experiència. Centres Mercè Torguet s’ha consolidat com la primera cadena de centres de psicologia d’Espanya, amb l’objectiu de donar resposta davant l’augment alarmant de les taxes de suïcidi i dels trastorns de salut mental, especialment entre la població jove.

En menys de dos anys, han obert 9 clíniques, 8 a Catalunya i una a Saragossa, amb un equip de 36 psicòlegs que ofereixen psicoteràpia presencial i teràpies especialitzades com teràpia de parella, diagnosi de trastorns com el TDAH i l’autisme, així com tests psicològics.

Amb l’objectiu d’obrir 50 centres operatius a Espanya per al 2030, la cadena busca aliances amb mútues i col·laborar amb l’administració pública per fer els seus serveis més accessibles. Els Centres Mercè Torguet es comprometen a millorar el benestar emocional de la població, abordant la creixent preocupació per la salut mental.

Passeig del pla, 30-A, 8230, Matadepera
Web: www.centremercetorguet.com

Jurat 2024

9è Reconeixement CaixaBank a la PIME Responsable

ESCOLA GINEBRÓ

Escola Ginebró és una cooperativa de treball associat, fundada l’11 de setembre de 1969. La cooperativa es gestiona de manera democràtica i compta amb la participació activa dels seus 62 socis i 36 treballadors. Actualment, acull més de 1.200 alumnes, que van dels 3 anys fins a Batxillerat i formació professional. La seva missió s’articula al voltant de la sostenibilitat en les seves tres vessants: econòmica, social i ambiental.

L’Escola Ginebró està compromesa amb la sostenibilitat a través del seu projecte educatiu, que promou valors de responsabilitat i consciència ambiental entre tota la comunitat educativa, incloent-hi alumnes, famílies i proveïdors. Impulsen la participació en projectes ambientals i socials, com les cooperatives d’alumnes, iniciatives d’escola verda i programes d’economia circular i reciclatge. A més, implementen accions per reduir el consum energètic, com ara la instal·lació d’una planta fotovoltaica.

Joaquim Costa s/n, 08450, Llinars del Vallès
Web: www.ginebro.cat

Jurat 2024

7è Premi Vítaly Empresa Saludable

AZBIL TELSTAR

Azbil Telstar és una empresa especialitzada en el desenvolupament de tecnologia per a productes mèdics, enfocada en projectes GMP que inclouen consultoria, enginyeria i equips integrats. Ofereix solucions a indústries com la farmacèutica, biotecnològica i sanitària, així com a hospitals i laboratoris.
Compromesa amb la salut i la seguretat, Azbil Telstar busca crear un entorn laboral segur, amb una política que promou millores contínues i la formació del personal en seguretat laboral. La participació activa dels treballadors és essencial en la presa de decisions per millorar les condicions laborals.
A més, l’empresa fomenta una cultura de seguretat sòlida, integrant les normes de salut i seguretat en el dia a dia del personal. Així, no només compleix amb les normatives, sinó que també assegura que cada treballador se senti segur i protegit en el seu entorn laboral.

Avd. Font i Sagué (Parc Científic i Tecnològic Orbital 40), 08227, Terrassa, Barcelona
Web: www.telstar.com/es/

Jurat 2024

Impuls a l’associacionisme empresarial

Assignació fora de concurs

Gremi de la fusta

El Gremi de la Fusta, constituït el 19 de març de 1871, és una associació empresarial que defensa els interessos de les empreses del sector de la fusta i el moble al Vallès. Com a membre fundador de la Federació de la Fusta i el Moble de la Província de Barcelona, forma part de la Confederació Catalana de la Fusta i està representat en diferents plataformes que negocien convenis amb els sindicats.

L’associació engloba tota la cadena de transformació de la fusta, incloent-hi el tall, l’extracció i la producció de fusta asserrada i elements de fusteria. També es dedica a la indústria d’envàs i embalatge, amb un compromís ferm amb la sostenibilitat i la innovació, contribuint significativament a l’economia local.

A més, el Gremi ha jugat un paper clau en la preservació de la història del sector, destacant la tarifa dels fusters, un document signat el 19 de març de 1871, considerat l’antecedent més antic d’una acció col·lectiva dels professionals de la fusta.

Web: www.gremidelafusta.cat

Jurat 2024

Impuls a l’associacionisme empresarial

Assignació fora de concurs

Gremi tèxtil

L’Institut Industrial de Terrassa-Gremi Tèxtil va ser fundat el 1873 per representar i defensar les empreses del sector tèxtil a la comarca. A més de servir com a punt de trobada, ofereix una àmplia gamma de serveis, incloent-hi informació, assessorament, formació, promoció internacional i gestió de la innovació. És membre fundador de la Patronal Cecot des de 1978.

Considerat la primera associació econòmica de Terrassa, l’IIT va néixer el 24 d’octubre de 1873 a partir de la fusió de diverses corporacions tèxtils històriques, com el Gremi de Fabricants de Teixits de Llana. La seva creació va impulsar el procés d’industrialització de la ciutat durant el darrer terç del segle XIX.

L’Institut té com a missió vetllar pels interessos de la indústria tèxtil de Terrassa, promovent l’adopció de descobriments tècnics i creant comissions per protegir el sector. Actualment, continua desenvolupant una intensa activitat social, econòmica, tècnica, investigadora, informativa, assessora, benèfica i cultural.

Jurat 2024

Personalitat

Joan Planes Vila

President d’honor de Fluidra.

Joan Planes Vila, nascut a Estamariu el 1941, és el fundador i president d’honor del grup Fluidra i president de la Fundació Fluidra. Va iniciar la seva carrera professional el 1969 amb la creació d'”Astral S.A. de Construcciones Metálicas”, liderant l’expansió de Fluidra com a referent en la fabricació de productes per a piscines.

Des del 2016, Planes aporta la seva experiència en responsabilitat social corporativa a Fluidra i impulsa el programa Fluidra Accelera per donar suport a emprenedors. També presideix la Fundació Orquestra Simfònica del Vallès i la Fundació Òpera de Catalunya, amb un fort compromís amb la cultura i el medi ambient. Entre els seus reconeixements destaca la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2013, que certifica la seva dedicació a la sostenibilitat i l’emprenedoria.

Companyia General Càrnia

Any inici activitat: 1920

Companyia General Càrnia neix de la unió de dues empreses familiars amb més de 100 anys d’experiència en el sector carni. Aquesta fusió aporta coneixements en la transformació del bestiar, la venda a carnisseries i majoristes, així com l’especejament i filetejat per a supermercats i el canal Horeca.

L’any 2021, la companyia va centralitzar els seus cinc centres de producció en una sola nau a Mercabarna, aconseguint una major eficiència, zero malbarataments i la certificació IFS. El 2023, amb la incorporació del nou soci Osvaca i l’escorxador de Sabadell, han assolit el control total de la cadena de subministrament, garantint la traçabilitat del producte des del camp fins a la taula.

CASAS THE SHOE TOWN

Any inici activitat: 1923

CASAS THE SHOE TOWN és una cadena familiar de sabateries fundada a Terrassa l’any 1923. Actualment, compta amb 50 botigues a Catalunya i part de la península, a més d’un comerç electrònic que els permet expandir la seva presència internacional. La seva aposta per l’omnicanalitat busca oferir un servei òptim al client, amb una proposta que inclou més de 70 marques nacionals i internacionals.

Amb més de 400 treballadors, l’empresa es destaca per l’esperit de superació i la resiliència, valors que transmeten diàriament, una filosofia que ha estat la clau per celebrar més de cent anys d’història en el món del calçat.

Editorial CLIE

Any inici activitat: 1924

Editorial CLIE, fundada el 1924 a Terrassa (Barcelona) per Samuel Vila, és una de les editorials protestants més reconegudes en teologia del món hispà. Amb més de 3.000 títols publicats, s’ha consolidat com un referent en la difusió d’obres teològiques i recursos acadèmics per a l’estudi bíblic.
Sota la direcció d’Eliseo Vila, ha exercit un paper fonamental en la formació de líders i pastors tant a Espanya com a Amèrica Llatina, a més de defensar la llibertat religiosa i els drets humans. El seu catàleg inclou temes com la justícia social, els conflictes de gènere i l’ètica cristiana. CLIE es manté fidel a la seva missió d’aprendre, educar i inspirar.