Amb la teva assistència estàs contribuint amb Cerclemón a un projecte solidari

Projecte de Fundació Educativa Terrassa

Amb la teva assistència a la Nit de l’Empresa de la Cecot d’enguany estàs col·laborant amb Cerclemón en el desenvolupament del projecte solidari impulsat per la Fundació Educativa Terrassa.

Cerclemón és la comissió solidària de la Cecot que treballa per fomentar la responsabilitat ètica i social del teixit empresarial i col·labora amb fundacions i ONG organitzant activitats solidàries dirigides a la salut i l’educació infantil, i la formació, orientació, professionalització i inserció laboral de joves i persones de col·lectius amb risc d’exclusió social.

Les persones que participen activament de Cerclemón són empresaris, empresàries i professionals compromesos en la millora del nostre entorn més proper, que tenen molt present en quin món vivim i que volen ser corresponsables entre l’activitat econòmica que desenvolupen i la canalització d’un retorn social efectiu.

Fruit de la recaptació de les entrades a la Nit de l’Empresa, la Cecot aportarà 3.000 € a Cerclemón per impulsar el projecte de la Fundació Educativa Terrassa orientat al benestar d’infants i joves en risc d’exclusió.

La Fundació Educativa Terrassa: Un Compromís amb la Cohesió i el Benestar Social

La cohesió social és un dels pilars fonamentals per al progrés d’una societat. Les ciutats que prosperen són aquelles que ofereixen oportunitats i atrauen persones que hi cerquen un futur millor. Terrassa ha estat un exemple d’aquesta capacitat d’integració al llarg dels anys, rebent diverses onades migratòries i garantint la inclusió de les persones nouvingudes en la seva societat.

En aquest context, la Fundació Educativa Terrassa, entitat sense ànim de lucre, fa dècades que treballa pel benestar d’infants i joves en risc d’exclusió social. Amb una trajectòria que es remunta als anys seixanta, la Fundació va néixer de la fusió de dues entitats històriques del teixit associatiu de la ciutat: el Centre d’Esplai Infantil de Can Palet i el Grup de Colònies de Ca n’Anglada.

La Fundació desenvolupa una àmplia gamma d’activitats a cinc barris de Terrassa: Ca n’Anglada, Can Palet, Can Tusell, les Arenes i Ègara. Entre les seves iniciatives més destacades hi ha l’acompanyament a mares amb infants de fins a tres anys, la gestió de vuit centres d’atenció diürna per a joves de fins a 16 anys, i cinc centres addicionals enfocats en el reforç acadèmic, que inclouen espais per berenar i activitats de lleure. A més, promou l’acció comunitària organitzant activitats esportives, reduint l’absentisme escolar mitjançant esmorzars i suport educatiu.

La Fundació gestiona també Casals d’hivern i d’estiu, organitza colònies d’estiu, i fa activitats d’esplai els dissabtes. Amb el suport de monitors voluntaris, aquestes activitats es desenvolupen en barris com Ca n’Anglada i Can Palet. Paral·lelament, la Fundació ofereix cursos d’acollida i projectes d’inserció laboral per a joves.

L’any 2023, un total de 160 persones han participat en els diversos projectes de la Fundació. Aquesta tasca no es duu a terme de manera aïllada, sinó en col·laboració amb escoles, instituts, entitats de lleure, associacions de veïns, i altres organitzacions que comparteixen el mateix objectiu.

Amb un fort compromís amb la transparència, la Fundació Educativa Terrassa convida la comunitat a conèixer més sobre la seva feina, els seus projectes i els recursos disponibles. La seva aspiració és continuar creixent per poder arribar a més infants, joves i famílies, i oferir-los el suport necessari per al seu benestar i desenvolupament.